Zhen Zhu staat in de finale van de Shopping Awards
Wit zoetwater parel armband met goud edelstalen bedeltje van sterrenbeeld Ram, elastisch parel armband liggend op rode steen
Paarse schelpenketting met goud edelstalen ketting liggend op hout
Witte zoetwater parel oorbellen met goud edelstaal en parel hanger met gouden ster liggend op grijze steen

Over Zhen Zhu

Zhen Zhu betekent kostbare parel of parel. Het bedrijf is opgericht in april 2010.

Angelique Dieteren de eigenaresse van Zhen Zhu ontwerpt sieraden voor de klassieke vrouw waarbij zoetwaterparels haar belangrijkste inspiratiebron zijn.
Door het dragen van parels straal je een tijdloze elegantie uit, waardoor je er altijd chic uitziet. Het resultaat is dat je straalt en vol zelfvertrouwen in je kracht staat. Dit doet ze omdat zoetwaterparels haar dat ook hebben gebracht en ze wil jou graag laten ervaren hoe bijzonder ze zijn.

Angelique Dieteren eigenaresse van Zhen Zhu

Historie

Wie is de ondernemer achter Zhen Zhu?Dat ben ik, Angelique Dieteren, woonachtig in Breda ('t Ginneken) maar van oorsprong uit zuid Limburg (Heerlen).⁠Ik ben mijn bedrijf begonnen in 2010, maar de oorsprong ligt echter in 2007...

Ik was toen zakelijk account manager bij ABNAMRO en men had het plan om de zakelijk tak van de bank te verkopen. Hierdoor ben ik gaan nadenken een plan B voor het geval ze mij wilde ontslaan, wat zou ik dan willen gaan doen? Voor een andere bank werken zag ik niet zo zitten, want ABNAMRO is altijd ⁠mijn bank geweest.⁠

Dus out of the box... als alles mogelijk zou zijn wat zou ik het liefste willen doen?⁠⁠Ik moest opeens denken toen ik nog een klein meisje was, 11 jaar, als je me toen had gevraagd wat wil je later worden?⁠⁠Dan had ik gezegd edelsmid, ik had het al helemaal uitgezocht, opleiding in Schoonhoven, maar helaas...

Toen ik mijn diploma kreeg van de middelbare school, begin jaren tachtig, hadden we een crisis in Nederland en zei mijn vader dat het niet zo'n goed plan zou zijn om in crisistijd edelsmid te worden. Hij zei :" Ga jij het onderwijs maar in" en dat heb ik toen ook gedaan, ben lerares geworden maar dan wel in de creatieve vakken.

 • Via via

  Uiteindelijk ben ik via een hele lange omweg en veel avondstudie bij die bank terecht gekomen.

  In dezelfde maand dat ik mijn bedrijf had opgerichte, april 2010, werd ook de zakelijke tak van ABNAMRO aan Deutsche Bank verkocht en mocht ik opnieuw solliciteren naar mijn oude functie. Tot grote verbazing mocht ik blijven, dat ik ondertussen een eigen bedrijf had opgezet, was gelukkig geen probleem voor de bank en mocht ik dit nog een aantal jaren combineren.

  In 2014 besloot de Deutsche Bank om van de 16 kantoren er 13 te sluiten. Aangezien ik in Oud Gastel/Roosendaal werkzaam was, was het te verwachten dat dit kantoor zou sluiten.

  Dit was voor mij het perfecte moment de bankenwereld vaarwel te zeggen en mij volledig te focussen op mijn eigen bedrijf. En achteraf kan ik niet anders zeggen dat ik dankbaar ben hoe het is gelopen, het heeft zo moeten zijn want zonder mijn ervaring bij de bank had ik waarschijnlijk nooit voor het ondernemerschap gekozen.⁠⁠

  Jij begrijpt mijn motto daarom wel: volg je hart en je passie... dan weet ik zeker dat het goed komt ❤⁠

 • Eigen ontwerp

  Sinds begin 2014 ben ik begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van eigen parel sieraden. Alle sieraden worden met de hand gemaakt.

  Het grote voordeel hiervan is dat de sieraden op maat gemaakt kunnen worden. Mocht je in de webshop niet vinden wat je zocht dan is het ook mogelijk om een eigen parel sieraad te laten maken.

  Geef hierbij aan wat voor een soort parel sieraad je graag zou willen, zoals parelketting, parel armband of parel oorbellen, maar ook de lengte, kleur, afmeting - en soort parel.Meer informatie over soorten parels kun je lezen in het artikel over soorten parels.

Zhen Zhu staat voor de 2de keer in de fianale Shopping Awards
Uitreiking Shopping Awards
Uitreiking Shopping Awards
Uitreiking shopping Awards

Twee keer in de finale Shopping Awards

Zhen Zhu heeft een 2de en 3de prijs gewonnen tijdens de Shopping Awards in respectievelijk in 2022 en 2023. De sieradenwebshop, gespecialiseerd in zoetwaterparels, sleepte deze prijzen in de wacht in de categorie 'juweliers'. Een heel mooi resultaat tussen genomineerde merken als Ti Sento en My Jewellery. Eigenaresse Angelique Dieteren begon haar webwinkel in 2010 en groeide uit tot de unieke parel en edelstenen webshop. Ze vertelt: “Ik had nooit durven dromen dat ik voor de 2de keer in de finale zou staan.”

 • Shopping Awards

  De Shopping Awards, gesponsord door Thuiswinkel.org, werden voor de 21ste keer uitgereikt tijdens een award-gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De winnaars van de Shopping Awards worden bepaald op basis van publieksstemmen en beoordelingen van 700 experts uit het vak. Waarbij vakexperts geen oordeel konden geven binnen de branche waarin ze zelf werkzaam zijn. Zowel de publiekstemmen als het oordeel van de experts telden voor 50% mee in het eindoordeel. Met de scores van het publiek en de experts kwam Zhen Zhu in de categorie juweliers als tweede uit de bus.

 • Blij met de erkenning

  “Deze award is een prachtige erkenning van mijn klanten én de experts voor het harde werk wat ik de afgelopen 14 jaar gedaan heb. Deze prijs motiveert mij enorm om de ingeslagen weg voort te zetten en verder te verbeteren” vertelt Dieteren.
  “Bij Zhen Zhu werk ik met unieke parels en edelstenen die ik verwerk in bijzondere sieraden, die mijn klanten een personal touch geven zodat zij zich aantrekkelijk en zelfverzekerd voelen”.

Logo Trustedshops
Parelketting knopen
Witte zoetwater parel oorbellen met parelmoeren bloem en goud edelstaal
Handgeknoopt zoetwater parel armband

Aangesloten bij Trusted Shops

Zhen Zhu is aangesloten bij de het webwinkel keurmerk Trusted Shops, dit is het keurmerk dat meer transparantie en veiligheid brengt in de markt van het online winkelen. Trusted Shops controleert of de webshop voldoet aan wetgeving en belangrijke informatie op een duidelijk manier in de webshop vermeldt. Jij als klant beoordeelt de webshop zodat we weten hoe deze in de praktijk presteert. Op deze manier wordt de webwinkel zowel door jou als door Trusted Shops beoordeeld. Dubbele zekerheid dus!

Bij Trusted Shops leden heb je de zekerheid dat:


✅ Kopersbescherming met 100% zekerheid

✅ Adresgegevens door ons gecontroleerd zijn

✅ Contactinformatie als telefoon, e-mail, KVK en adres goed vindbaar zijn

✅ Je zonder problemen gebruik kunt maken van je 14 dagen bedenktijd


✅ Je jouw geld binnen 14 dagen na retour terug hebt


✅ Prijzen duidelijk vermeld staan


✅ Je echte klantbeoordelingen over de webwinkel kunt bekijken


✅ Duidelijke bestelprocedure

 • Kopers­bescherming geeft 100% zeker­heid 

  De kopers­bescherming beschermt online klanten bij het shoppen in web­shops met het Trusted Shops keur­merk tegen financiële risico’s. De kopers­bescherming is de garantie dat het Trusted Shops keur­merk voor online zekerheid staat.

  Mocht er onverwacht iets mis gaan tijdens het online shoppen, dan is het aan­koop­bedrag op basis van de kopers­bescherming gewaar­borgd – on­afhankelijk van de gebruikte betaal­methode.

  Wil je je tijdens het online shoppen geen zorgen maken of je pakketje zal aankomen, of dat je je geld echt terugkrijgt in geval van een retourzending? Profiteer dan van de zekerheid die de Trusted Shops Kopersbescherming biedt en verzeker je aankopen tot € 20.000 per bestelling – ongeacht de betalingswijze die je hebt gekozen in de webshop.

 • Hoe werkt kopersbescherming?

  Registreer je na het betalingsproces voor het gratis Trusted Shops-lidmaatschap BASIC inclusief kopersbescherming BASIC om uw huidige aankoop tot100 €te beschermen. Voor toekomstige aankopen in Duitse en Oostenrijkse shops die het Trusted Shops-keurmerk hebben, hoef je alleen in te loggen om deze aankopen te beschermen. Je hebt ook de mogelijkheid om op elk moment voor het Trusted Shops-lidmaatschap PLUS (inclusief kopersbescherming PLUS) te registreren. Daarmee beschermt je jouw huidige aankoop en alle andere aankopen in Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse shops die het Trusted Shops-keurmerk hebben, tot€ 20.000. Het lidmaatschap PLUS is één jaar geldig en kost slechts9,90 €inclusief btw per jaar met een minimale contractduur van één jaar. Kopersbescherming BASIC en PLUS beschermen uw bestellingen per aankoop gedurende 30 dagen.

Groothandel

Naast de webshop verkoop levert Zhen Zhu ook als groothandel  aan de winkelier.
Mocht je als ondernemer geïnteresseerd zijn in de verkoop van de Zhen Zhu sieraden neem dan gerust contact op  via info@zhenzhu.nl of 06-54917426.

Ik hoop dat je met net zoveel plezier de collectie bekijkt als ik ervaren heb met het samenstellen ervan. Angelique Dieteren