Waar komen parels vandaan?

Waar komen parels vandaan?

China oogst zoetwaterparels al sinds de 13e eeuw, en is nu uitgegroeid tot de onbetwiste wereldleider in zoetwater parel productieDe eerste melding van zoetwaterparels in China was rond 2206 v.Chr.
Inmiddels is de productie behoorlijk opgevoerd en had men in China in 2006 een productie van 1.500 ton en heeft China tot op de dag van vandaag  de monopolie positie (95%) van de zoetwaterparel industrie.
Lees onder de afbeeldingen verder over het ontstaan van de parel productie en de parel handel.

De productie van zoetwaterparels vindt met name plaats in de provincies rondom Shanghai en de parelhandel met name in Hong Kong.
Maar wat is er de oorzaak van dat China de monopolie positie van de parelindustrie naar zich toe heeft weten te trekken?
Het antwoord hierop is tweeledig. Ten eerste hebben de provincies rond Shanghai het juiste klimaat en milieu. Ten tweede hebben zich eind vorige eeuw, begin deze eeuw, veel rijstboeren zich laten omscholen tot "pearlfarms" waarbij ze hun rijstvelden een stukje dieper uitbaggerden en er een vijver ontstond voor het verbouwen van zoetwaterparels.
Begin 19de eeuw werden er ook zoetwaterparels geoogst in de VS echter door overproductie en milieuvervuiling is deze industrie hier verloren gegaan.

Parelvissers

Mis NOOIT meer een aanbieding!

Ontvang 2 x per maand een mooie deal, maar ook welke sieraden horen bij het sterrenbeeld van de maand en leuke weetjes over parels.
Ben er als eerste bij en mis nooit meer een aanbieding!